LVT VloerenVloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een moderne manier van verwarmen die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen waarbij de warmte gelijkmatig over de hele ruimte wordt verdeeld.

Vloerverwarming is een systeem waarbij warm water door buizen of elektrische matten onder de vloer wordt geleid. De warmte die hierbij vrijkomt wordt gelijkmatig over de vloer verspreid en zo wordt de hele ruimte op een aangename temperatuur gebracht. Er zijn verschillende systemen van vloerverwarming zoals natbouw- en droogbouwsystemen. Bij natbouwsystemen worden de verwarmingsbuizen in een laag cement gegoten die op de ondervloer ligt. Bij droogbouwsystemen worden de buizen op gegalvaniseerde stalen platen gelegd die op hun beurt op de ondervloer zijn geplaatst.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van vloerverwarming:

  • Comfort – het is een comfortabele manier van verwarmen doordat de warmte gelijkmatig over de hele ruimte wordt verdeeld. Hierdoor voelt de vloer aangenaam warm aan en is er minder temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond.
  • Energiezuinig – vloerverwarming werkt op lage temperatuur en hierdoor is het energieverbruik lager dan bij traditionele radiatoren.
  • Gezondheid – doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt bij vloerverwarming is er minder stof- en luchtcirculatie in de ruimte. Hierdoor is het een gezondere manier van verwarmen en is de kans op allergieën kleiner.
  • Esthetisch – bij vloerverwarming zijn er geen radiatoren nodig wat de ruimte een strakker uiterlijk geeft.
  • Waarde van je huis – vloerverwarming is een meerwaarde voor je huis wanneer deze goed en professioneel geïnstalleerd is.

Het installeren van vloerverwarming is een specialistische klus en een zorgvuldige installatie is daarom van belang. Voor het plaatsen van vloerverwarming is het belangrijk om te kijken of er genoeg ruimte is voor de leidingen. Ook moet er rekening met de constructie van de vloer en de benodigde isolatie. Wanneer de vloerverwarming geplaatst is, vergt het weinig onderhoud. Het is belangrijk om de vloerverwarming regelmatig te controleren en de temperatuur en de werking van de thermostaat te checken.
Vloerverwarming is een duurzame oplossing voor het verwarmen van je woning of kantoor. Het systeem werkt op lage temperatuur en hierdoor wordt er minder energie verbruikt dan bij traditionele verwarming met radiatoren. Daarnaast is vloerverwarming een comfortabele en gezonde manier van verwarmen en is het een meerwaarde voor je huis. Bij de installatie van vloerverwarming is het aan te raden om een professional in de arm te nemen om er voor te zorgen dat het systeem optimaal functioneert.

Dichtsmeren vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming heeft die u heeft laten invriezen dan dienen de sleuven te worden dichtgesmeerd. Dit kan al op de dag dat de vloerverwarming is aangebracht gebeuren, de sleuven dienen na het dichtsmeren minimaal 24 uur te drogen. Wilt u zeker weten dat het dichtsmeren op de juiste manier gebeurd laat dit dan uitvoeren door een professional. Voor de juiste hechting met de vloer die erop aan gebracht wordt kunt u het dichtsmeren het beste laten uitvoeren door de partij die ook de vloer aanbrengt.

Het dichtsmeren met tegellijm wordt door ons sterk afgeraden, wij smeren de sleuven nooit dicht met tegellijm omdat dit in het verdere proces complicaties kan opleveren (geen hechting van producten op de vloer). Laat u altijd goed informeren over het dichtsmeren van de sleuven om problemen te voorkomen.